Home » Insights » Influencer marketing gaat niet alleen om vedetten

Influencer marketing gaat niet alleen om vedetten

Welk bedrijf wil nu niet dat beroemdheden hun producten promoten. Maar zijn dit wel uw beste brand ambassadors? Ze zijn niet noodzakelijk een fan van uw merk, maar worden betaald om het te promoten. Het valt niet te ontkennen dat uw verkoop zal exploderen als een bekende persoon uw merk of kleding draagt. Maar laten we realistisch zijn, dit is niet goedkoop. Als u een kleiner merk bent, kunt u dit niet veroorloven.

Joz Van Acker -

Wat u nodig heeft, is Influencer marketing van gewone klanten die hun ervaring met uw merk en producten delen. Verander uw klanten in brand advocates en brand ambassadors, die uw merk promoten en zorg ervoor dat ze de kern van uw marketing strategie delen.

Social Influence

Wat zijn brand influencers?

Brand influencers worden ingehuurd om uw merk te promoten, maar ze zijn niet noodzakelijk een fan of hebben geen speciale connectie met uw merk. Zoals bij media worden ze betaald volgens het aantal volgers op hun blog, twitter of Facebook pagina.

Wat zijn brand advocates?

Brand advocates zijn klanten die een positieve ervaring met uw merk hebben, maar geen onvoorwaardelijke liefde. Ze zijn bereid om hun positieve ervaring met hun vrienden te delen, maar zijn geen community builders voor uw merk.

Wat zijn brand ambassadors?

Brand ambassadors worden niet ingehuurd, maar verdiend. Dit zijn klanten die zo’n fan zijn van uw merk of product, dat ze bereid zijn om pro-actief uw merk te promoten en hun positieve gevoelens en ervaringen te delen met anderen. Vertrouwen is hier de sleutel tot succes wat ook betekent dat het serieus kan mislopen indien u vals speelt.

Vraag klanten wat ze van uw merk en producten vinden

Mogelijk zijn er klanten die spontaan hun feedback sturen, maar meestal is dit ongestructureerd en negatieve feedback. Vraag hen dus zelf naar hun ervaring met uw merk en producten. NPS (Net Promotor Score), formulieren en product reviews kunnen hier allemaal toe bijdragen. Als er problemen zijn, los ze dan op. User experience is uitermate belangrijk in dit geval: als uw webshop niet correct werkt, doe er dan wat aan. Als iedereen uw product in het groen wenst en u hebt alleen roze heeft u ook een probleem.

Engageer met uw klanten door de kracht van marketing automation

Marketing automation kan alle informatie over uw klanten in één profiel samenbrengen. Op basis van dit profiel kan uw merk met klanten connecteren op een gepersonaliseerde manier en met een coherente inhoud over alle kanalen. Dit zorgt er voor dat uw klanten een hyper gepersonaliseerde en perfecte ervaring krijgen. Bouw een geavanceerd marketing automation programma om uw klanten in brand advocates en zelfs brand ambassadors te veranderen. Weet wanneer ze brand ambassadors worden en stimuleer hen om hun ervaring met uw merk te delen.

Wilt u meer weten over wat marketing automation voor u kan doen?

Contacteer ons

Joz Van Acker
Plan een meeting met Joz Van Acker
DMI Belgium